CHOCOLATERIE CARELS CO

Fabricație in atelierul nostru de producție - Ambalaje fastuoase


Ingrediente ciocolatei şi pralinele
Lecitina

Lecitina este o grăsime necesară tuturor celulelor din organism, contribuie la construirea membranei acestora şi împiedică oxidarea. Ca aditiv alimentar, lecitina este folosită pe post de emulgator de grăsimi, fiindcă ajută grăsimile să se combine cu apa; ca atare, este frecvent utilizată la fabricarea ciocolatei. Lecitina este folosită în mod similar ăi la aluaturi ori alte produse de patiserie.

Nuci traditionale (fructe lemnoase: alergenic)

Bogate in potasiu, fosfor si magneziu, nucile sunt indicate persoanelor care au probleme cu colesterolul, dar si celor care se confrunta cu anemii ori depresii. Mai ales in perioada de tranzitie de la sezonul rece la cel cald, nucile ar trebui incluse in alimentatie datorita efectelor lor de revitalizare a organismului.

Alune de padure (fructe lemnoase: alergenic)

Fructe lemnoase (Alergenic): folosime nuci traditionale, alune de padure, migdale si fistic.

Migdale (fructe lemnoase: alergenic)

Migdale este originara din Asia Centrală şi de vest. Acest fruct biblice a fost introdus treptat în bazinul Mării Mediterane şi în SUA. Migdalul este un arbore de 7 până la 10 de metri, înflorire timpurie atât de sensibil la congelare, cauza fluctuaţiilor de producţie şi a preţurilor. Migdalele sunt recoltate în luna August.

Fistic (fructe lemnoase: alergenic)

Fisticul (Pistacia vera) este un arbust aparținând genului Pistacia originar din regiunile muntoase ale Greciei, Siriei, Turciei, Iranului, Kîrgîzstanului, Turkmenistanului, Pakistan ăi Afganistan. Fisticul este cultivat pentru fructele sale care poartă acelaşi nume ca ăi copăcelul.

Stafide

Lecitina este o grăsime necesară tuturor celulelor din organism, contribuie la construirea membranei acestora şi împiedică oxidarea. Ca aditiv alimentar, lecitina este folosită pe post de emulgator de grăsimi, fiindcă ajută grăsimile să se combine cu apa; ca atare, este frecvent utilizată la fabricarea ciocolatei. Lecitina este folosită în mod similar și la aluaturi ori alte produse de patiserie.

Miere

Pentru consumul propriu, oamenii mai întâi colectate miere din stupi naturale (adesea numit cuiburi); Ei continuă în unele locuri pentru a recolta-l, de asemenea. Unul vorbeste apoi de miere sălbatică, Organizaţia Naţiunilor Unite (FAO) clasa ca produs de pădure decât lemnul. Producţia sa a fost apoi progresiv organizat de om prin domesticirea de albine în stupi artificiale în locaţii care permite crearea de diferite calitati si sorturi de miere, precum şi recolta de alte produse (polen, ceara, Royal Jelly, propolis, pâine de albine ). Consumul de miere şi de puiet (larve de natural conţinute în nefiltrate miere de albine) ar fi fost util la evoluţia omului, şi anume dezvoltarea creierului, care conține o parte de miere importante de proteine si grasimi.

Cafea (xxx)

XXX

Susan (Seminte - alergenic)

XXX

Nucsoara (Condimente)

Nucsoara este o planta tropicala, vesnic verde, ce creste pana la 12 m inaltime. Prefera sol vulcanic si climat tropical, umed. Planta produce aprox. 2000 de nucsoare pe an, in momentul in care ajunge la maturitate(planta se maturizeaza in 15 ani).

Cuisoara (Condimente)

Originară din Insulele Mirodeniilor (Zanzibar), această plantă înaltă şi subţire, veşnic verde, poate atinge înălţimi de 20 m. Florile ei cresc în buchete şi, când înfloresc, se deschid ca nişte clopoţei coloraţi în roşu cu alb. Totuşi, arborii maturi înfloresc rareori, pentru că mugurii florilor se culeg pentru a fi folosiţi drept cuişoare. Arborele produce aceste cuişoare abia la vârsta de 20 de ani şi rămâne fertil încă 50 de ani.

Cardamom (Condimente)

Este unul dintre cele mai vechi condimente din lume, originar din padurile vestice ale Indiei, unde creste in salbaticie. Planta tropicala, de dimensiuni mici, care creste pe pamantul jungle. Are frunze verzi, netede care au un parfum foarte aromat cand sunt zdrobite.

Chimion (Condimente)

Provine din Levant si Nordul Egiptului; acum insa creste in majoritatea tarilor calde. Face parte din familia patrunjelului, fiind o planta mica si subtire, de obicei creste pana la 10 cm inaltime, insa sunt specii care ajung si la 20 cm.

Ardei iute (Condimente)

XXX

Curcuma (Condimente)

Planta tropicala, perena, asemanatoare cu ghimbirul. Creste pana la 100 cm inaltime, avand frunze de culoare verde aprins si flori de o culoare galbena, palida. Turmericul are nevoie de un climat umed.

Piper

Piper (Piper Nigrum) este originara din coasta Malabar, sud-vest de India. Este un "liane" care face parte din familia de Piperaceae. Astăzi găsim în multe ţări tropicale centurii. Piper creste in grupuri. Piper verde este un fruct ales înainte de scadenţă. Este subtil condimentat, picant delicat şi foarte proaspete. Fructe pata galben la maturare, noi, în general, alege-le în acest stadiu de maturitate. Uscarea la soare, sunt fripent şi maro, pentru a deveni piper negru. La maturitate deplină, părinte de fructe stralucitoare roşu, pune-le apoi pentru a scufunda în bazine de apă de ploaie, am scăpa de plic lor şi după o lungă soare uscare dă piper alb.

Esenta esentiale (si din calitate BIO)

XXX

Oua (si din calitate BIO)

Oul provenit din agricultura biologică provine de la anumite rase de găini (cele maro, din rasa Isa Brown), hrănite numai cu furaje ecologice (provenind de la producători certificaţi). Găinile sunt tratate în sistemul de prevenţie şi nu primesc antibiotice sau vitamine sintetice. Hrana lor nu conţine pesticide, conservanţi, hormoni, aditivi sau OMG (organisme modificate genetic). Păsările trăiesc în condiţii normale pentru rasa lor: se respectă bioritmul, au locuri pentru cuibărit, nu sunt stresate şi nici forţate să ouă după un program sau normă. Au mult spaţiu atât în interior cât şi la exterior şi sunt crescute în condiţii de igienă şi confort. Nu li se taie nici ciocurile şi nici aripile. Apa pe care o beau este de calitate şi proaspătă.


email: info@chocolateriecarelsco.ro


Mob: +40(0)753 609 969

Phone: +40(0) 253 275 528

Fax: +40(0) 253 275 528


Să ne vizitaţi
map
Localizare: magazine si atelier

Atelier

Buzesti nr.161, Crasna 217168, Gorj

Magazin - Targu-Jiu

Strada Victoriei nr.118 (intrare Str. Gheorghe Doja)

Targu-Jiu 210257, Gorj